Bruker du fortsatt små, gule papirlapper som krøller seg i innerlomma når du skal skrive handeliste til innkjøpene dine? Da er det på høy tid at du blir kjent med verktøyet Todoist til pc og mobiltelefon. Med Todoist blir det mulig å systematisere og organisere alle lister, prosjekter, notater og informasjon som du ellers ville ha skrevet ned på en liten papirlapp og glemt i en lomme – bare for å finne den et halvt år senere. Todoist gjør det også mulig å lagre gjøremålslister, handlelister og små notater slik at du alltid har dem selv etter et halvt eller helt år.

Og selv om det kanskje virker unødvendig å ta vare på for eksempel. en handleliste, kan det likevel være veldig lurt siden mange av oss ofte kjøper de samme varene om og om igjen. En gammel handleliste kan derfor brukes igjen og bare justeres litt slik at du ikke trenger å starte på nytt hver gang du skriver handlelisten. På samme måte er det mulig å bruke pakkelisten fra sommerferien i fjor slik at du ikke trenger å vri hjernen for alt du må huske på nytt. Her vil du takke deg selv for at du lagde pakkelisten i Todoist. Nå blir det enkelt å finne den frem igjen, og du slipper å lete etter papirlappen som for lengst er forsvunnet.

Få oversikt over prosjektene dine

Todoist er samtidig et ganske allsidig verktøy som kan brukes i mange forskjellige sammenhenger. Helt grunnleggende kan du bruke det til lister og huskelapper, der du løpende kan sjekke punktene etter hvert som du løser dem. Men verktøyet kan også brukes til mer komplekse oppgaver, for eksempel i forbindelse med en renovering.

Todoist gjør det for eksempel oversiktlig å notere navn på malingsprøver du gjerne vil huske, eller hvilken spesifikk skruetype og -lengde du skal kjøpe til terrassebordene når du står i byggevarehuset. Den typen informasjon som du kanskje ikke trenger akkurat nå, men som kan være veldig praktisk å ha på et senere tidspunkt, bør derfor noteres et sted der den er lett å finne.

Perfekt på pc og mobiltelefon

Noe av det smarteste med Todoist er imidlertid samspillet mellom verktøyet på datamaskinen og telefonen. Alle endringer du gjør på den ene enheten, blir også endret på den andre enheten. Det betyr at du kan sitte hjemme ved datamaskinen og skrive en handleliste eller en oversikt over oppgaver som skal gjøres i hagen.

Og når du er ferdig, slår du bare av datamaskinen og tar med deg telefonen. Når du står i butikken eller i hagen er alle lister og oppgaver du opprettet på datamaskinen allerede på telefonen, og du kan løpende sjekke varene etter hvert som du legger dem i handlekurven. I den følgende veiledningen viser vi deg hvordan du lager en handleliste.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.