Mange ulykker og små katastrofer kan oppstå på pc-en: Windows 10 kan gå i lås slik at du møtes av en feilmelding i stedet for operativsystemet når du slår på pc-en. Du kan også være så uheldig at pc-en blir rammet av et virus fra nettet som hindrer den i å starte igjen. Eller så kan det være at en Windows-oppdatering rett og slett ødelegger datamaskinens oppstartsfiler slik at skjermen fylles med feilmeldinger når du slår den på.

Det gir raskt grunn til bekymring når du plutselig ikke lenger får tilgang til datamaskinen. Datamaskinen er jo i dag ofte en sentral i hjemmet for private bilder, dokumenter og annet materiell som er helt uunnværlig i et digitalt liv. Hvis du har vært forutseende, ligger de viktigste filene dine i en sikkerhetskopi et annet sted enn på selve pc-en, men når oppdaterte du sikkerhetskopien sist? Ofte når Windows nekter å starte og du i stedet møtes av den avvisende feilmeldingen, er den eneste gangbare løsningen å installere Windows 10 helt fra bunnen av.

Og det er like vanskelig som det høres ut, og det fører ofte til at harddisken tømmes for private filer. Det finnes imidlertid et alternativ der Windows i stedet repareres slik at pc-en starter opp igjen som normalt og filene dine ligger der du la dem. Det er imidlertid vanligvis ikke noe du kan gjøre direkte i Windows, for selv om operativsystemet faktisk gir tilgang til noen reparasjonsverktøy hvis du starter pc-en med Windows’ installasjonsmedium, er de sjelden effektive.

Nytt program redder pc-en

Med programmet Neosmart EasyRE Home, som starter opp på pc-en via et USB-minne eller en CD, blir situasjonen helt annerledes. Programmet koster vanligvis rundt 500 kroner, men Komputer for alles lesere kan nå eksklusivt laste det ned fra Fordelssonen. Du trenger et USB-minne som du lagrer EasyRE på aller først.

Når du så en dag opplever at Windows nekter å starte eller at pc-en på annen måte er rammet av feil, kan du bruke USB-minnet til å komme inn og reparere pc-en eller starte Systemgjenoppretting og gjenopprette en fungerende versjon av Windows.

Gjør USB-minnet klart i dag

Det er viktig at USB-minnet med Easy- RE er klart til bruk den dagen pc-en nekter å starte eller starter med feil og andre mangler. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du gjør klar USB-minnet allerede i dag. Da kan du bare merke USB-minnet og ha det på et trygt sted. Vi håper at du aldri får bruk for det, men hvis teknologien skulle gi deg problemer i fremtiden, er det godt å vite at USB-minnet er klart til bruk.

Programmet er ikke knyttet til en spesifikk pc, så du kan også klargjøre USB-minnet fra en annen maskin hvis pc-en allerede gir deg problemer.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.