Du har kanskje vært fristet til å bruke det samme passordet flere steder – og gjerne et som er lett å huske. Problemet er bare at slike passord er svake, og hvis hackere først har snappet det opp ett sted, kan de lett få tilgang til alle andre kontoer og tjenester der du bruker det samme passordet. Løsningen er i stedet å bruke et passordprogram som Bitwarden Freee. Da slipper du nemlig å huske alle passordene selv. Programmet lagrer alle de sterke, unike passordene dine i en kryptert, digital safe og fyller automatisk inn det aktuelle passordet for deg når du trenger det.

Det eneste du må gjøre er å fortelle Bitwarden Free hvilket passord som hører til hvilken tjeneste. Da er det bare å gå til nettsiden eller åpne appen, åpne Bitwarden Free, og logge inn. Det eneste passordet du må huske heretter, er altså passordet som logger deg inn i programmet og åpner passordsafen til Bitwarden Free med alle de øvrige passordene.

Kom i gang med programmet

Før du kan bruke Bitwarden Free til å huske passordene dine, må du sette av litt tid til å sette opp programmet, men det er ganske enkelt. Først må du opprette en brukerkonto, og så er det enkelt å legge til en pålogging til programmets krypterte hvelv.

Koble programmet til nettleseren

Du får mer ut av Bitwarden Free hvis du også installerer programmets nettleserutvidelse. Da kan du nemlig få Bitwarden Free til å sette inn påloggingsopplysningene dine i stedet for at du må åpne programmet, finne passordene selv og kopiere og lime dem inn. Her viser vi hvordan du gjør det i Google Chrome, men metoden er den samme i Edge.

Logg enkelt og raskt på en tjeneste

Når du har lagt til en pålogging i Bitwarden og lastet ned Bitwardens nettleserutvidelse, er det enkelt å bruke programmet til å logge på tjenestene dine. Besøk nettsiden til tjenesten du vil logge på, og bruk nettleserutvidelsen.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.