Nesten alle nettsider, apper og programmer insisterer i dag på at du oppretter en brukerkonto og et tilhørende passord som du selv lager. Det gjelder uansett om det er nettbanken, strømmetjenester eller sosiale medier. Men det er langt fra alle av oss som er like flinke til å huske en hel masse passord fordelt på tilsvarende antall tjenester. Spesielt ikke hvis passordene må oppfylle kriteriene for et sterkt passord:

Passordet må først og fremst være unikt, det må inneholde minst 12 tegn samt store og små bokstaver, og så må det også inneholde både tall og minst ett spesialtegn. Derfor har du kanskje vært fristet til å bruke det samme passordet flere steder – og gjerne et passord som det er lett å huske. Slike passord er imidlertid svake, og hvis hackerne først har fanget opp passordet ett sted, kan de enkelt få tilgang til resten av kontoene dine hvis du har brukt passordet andre steder. Løsningen er i stedet å bruke en passordbehandler slik at du slipper å huske alle passordene selv.

Du trenger bare huske ett passord

I Fordelssonen kan du laste ned Bitwarden Free, som er en glimrende og kostnadsfri passordbehandler. Med Bitwarden Free styrker du både sikkerheten og gjør livet på Internett en del enklere. Bitwarden Free lagrer alle passordene dine for tjenester som Netflix og Facebook i et kryptert digitalt hvelv og setter også automatisk inn passordet og det tilhørende brukernavnet for deg når du logger på en tjeneste.

Og det gjelder ikke bare når du bruker tjenestene på pc-en. For Bitwarden Free har også en glimrende app til smarttelefoner som er synkronisert med pc-programmet. I fremtiden er det eneste passordet du må huske, hovedpassordet som du bruker til å logge på programmet og som åpner Bitwarden Frees hvelv med passordene dine. Du trenger altså ikke lenger spre fødselsdatoen til din førstefødte eller navnene på kjæledyrene dine på nettet. For nå kan du lage sterke, unike passord til hver tjeneste du bruker, uten å glemme dem.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.