De fleste typer løsepengevare gir nytt navn til dokumentene og bildene dine når filene er kryptert, og du kan bruke filnavnene til filene for å identifisere typen. Det er imidlertid også noen typer som beholder filens opprinnelige etternavn og som i stedet kan gjenkjennes av meldingen den legger igjen på harddisken. Er du i tvil kan du prøve deg på flere av de 86 verktøyene.

I artikkelen, som du kan laste ned her, kan du se et diagram over hvilke filnavn som samsvarer med hvilke av de 86 verktøyene.

Hvis du blir rammet av en av de 86 typene løsepengevare, kan du være heldig å låse opp filene dine igjen uten å betale de kriminelle en krone. I noen få tilfeller må du velge både de friske og de infiserte filene i verktøyet for å låse dem opp, men i de fleste tilfeller er det nok å bare velge mappen som inneholder de krypterte filene.

Når du klikker på Last ned 86 verktøy, vil du laste ned en zip-fil med alle verktøy. Pakk ut filen og start verktøyet som er relevant for deg.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.