Sikkerhet er noe av det viktigste når det gjelder datamaskiner, for det finnes mange trusler som på en eller annen måte kan skade pc-en og i verste fall også lommeboka. Men for mange av oss kan det virke uoversiktlig å sikre datamaskinen fra innerst til ytterst – spesielt hvis du nettopp har kjøpt en ny pc du gjerne vil begynne å bruke.

Du trenger imidlertid ikke å bruke en masse tid når du skal beskytte pc-en. Det kan faktisk gjøres på noen få minutter. Vi har tatt tiden, og følger du våre anbefalinger kan du få en pc som er så å si fullstendig beskyttet på bare 10 minutter.

Ved hjelp av Windows' innebygde sikkerhetsfunksjoner og en rekke nyttige programmer fra Fordelssonen, klarte vi på redaksjonen å gjøre datamaskinen helt sikker på 9 minutter og 51 sekunder. En stor del av beskyttelsen er nemlig automatisk, så det eneste du trenger å gjøre er å installere programmene og merke av på de rette stedene.

Seks viktige punkter

Totalt skal du utføre seks sikkerhetstiltak, som omfatter alt fra å aktivere brannmuren i Windows til å installere et verktøy som hindrer løsepengevirus. Hvis du allerede har utført et av tiltakene i denne artikkelen, for eksempel at du allerede har installert et antivirusprogram, kan du bare hoppe over det trinnet, så blir pc-en beskyttet på enda kortere tid. Alle programmene er kjappe å installere, og de ligger klare til nedlasting i Fordelssonen.

I enkelte tilfeller krever programmene at du setter av tid til å registrere deg som bruker, men det går raskt. Du kan naturligvis beskytte deg ytterligere ved å kjøre verktøyene igjen på et senere tidspunkt, for eksempel gjennomsøke pc-en for potensielle trusler. Men når du har brukt 10 små minutter på å installere de utvalgte programmene og aktivert de riktige funksjonene i Windows, får du altså gleden av en beskyttet pc.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.