11/1-2023

LastPass har vært utsatt for flere alvorlige hackerangrep der brukernes data er blitt stjålet. Vurder derfor å bruke en annen passordhusker, for eksempel nettleserens innebygde.

https://komputer.no/sikkerhet/sikkerhetsbrudd-i-lastpass-verre-enn-forst-antatt

Når alt du må huske er passordet til LastPass, kan du bruke sikrere passord med tall, tegn, store og små bokstaver, uten at du behøver å memorere dem. Unike passord sørger for at eventuelle hackere kun får tilgang til den tjenesten han eller hun finner passordet til.

Men hva hvis tyven får tilgang til LastPass-kontoen? Det er et betimelig spørsmål, men det skjer bare hvis du bruker et altfor enkelt passord eller tar for lett på sikkerheten. LastPass krypterer nemlig alle passordene, slik at de er sikret av en kraftig digital lås.

Programmet er særdeles brukervennlig. Det tar bare noen minutter å gjøre seg kjent med funksjonene. Når du har lagt inn alle passordene til tjenestene dine i programmet, kan du trygt la dem gå i glemmeboken – så lenge du husker passordet til LastPass.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.