Hva er definisjonen på et godt program, og hva skal til for at det skal skille seg fra mengden? Det er vanskelig å sette opp klart definerte kriterier. Noen programmer briljerer i kraft av sin enkelhet, mens andre nødvendigvis må være store og kompliserte.

Det gjelder for eksempel programmer for videoredigering. De må treffe en balanse mellom enormt mange funksjoner og brukervennlighet. Noen programmer er gode fordi de har én funksjon som fungerer perfekt, og der alt overflødig fjas er fjernet.

Andre er anvendelige på samme måte som en sveitsisk lommekniv er det, altså med mange gode funksjoner som kan løse en rekke ulike oppgaver. Det er med andre ord vanskelig å si nøyaktig hvorfor ett program er bedre enn andre. Fellesnevneren for de vi har kåret som de beste i denne artikkelen, er at vi i redaksjonen bruker dem ofte, og at det er en fornøyelse å jobbe med dem.

For mange dårlige programmer

Altfor ofte er det nemlig en frustrerende opplevelse å bruke et program. Det kan være dårlig designet, langsomt, ulogisk, utdatert, full av annonser eller med uavlatelige oppfordringer til å betale for fullversjonen. Da blir helhetsinntrykket preget av plunder og heft som trekker ned brukeropplevelsen.

Slik er det dessverre med mye programvare. Det er noe vi i redaksjonen opplever svært ofte, fordi vi daglig laster ned, installerer og tester mengder av programmer for å finne dem vi synes er gode nok til å tas med i bladet og anbefales for dere lesere. Og det er dessverre langt mellom de virkelige godbitene.

Bør være på enhver pc

I denne artikkelen har vi derfor valgt å nøye oss med å kåre de beste. Programmene er fra de ni kategoriene du ser øverst på denne siden. I hver kategori har vi valgt en vinner ut fra en faglig vurdering, ofte etter lange diskusjoner. Det er også grunnen til at vi har valgt å omtale programmer som etter vår mening er de beste alternativene til vinneren.

Det kan nemlig tenkes at det er et program som passer bedre for nettopp dine behov, selv om vi har kåret et annet til vinner av kategorien. Du gjør uansett ikke noe galt hvis du laster ned og installerer de ni vinnerprogrammene.

Løser enhver oppgave

Vi vil faktisk gå så langt som til å hevde at de ni vinnerprogrammene bør være installert på enhver pc, slik at maskinen skal kunne brukes til å løse alle de oppgavene man kan komme borti på en pc. Da kan du nemlig ha bruk for alt, fra et bildebehandlingsprogram som kan presentere feriebildene på best mulig vis, til en komplett kontorpakke som kan hjelpe til med både husholdningsbudsjett og ulike tekstoppgaver til skole og jobb.

Som vanlig finner du alle programmene med veiledninger på nettsiden vår, der de er klare til å lastes ned til og installeres på nettopp din pc.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.